tutorial : highlight berneon

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ|Salam Sejahtera

hello guys. hari ni syifa balek sekolah terus bukak belog dan facebook.okey daripada aku dok mengarut sekarang nih lebih baik buad tuto.

okey tadi mase chek komen, ade lah sorang budak nih.. eh budak ? tak tahu la budak or kakak. ade la friend sorang nih tanya macam mane nak buad highlight macam syifa. so ape lagih jom lah belajar buad highlight berneon. eh ? highlight berneon tu macam mane ? okey cube korang hihlight perkataan yang mane-mane jea. so, die nak buad highlight macam syifa la.

1. dashboard -> template -> edit html -> proceed

2.then, korang tekan ctrl F and korang cari perkataan ]]></b:skin>

dah jumpa ? okey know korang copy kod dibawah ini dan pastekan di atas kod yang anda cari tadi.


::-moz-selection {
color:#F9C7E0;
text-shadow: 0 0 0.2em #F9C7E0, 0 0 0.2em #F9C7E0;
}
::selection {
color:#F9C7E0;
text-shadow: 0 0 0.2em #F9C7E0, 0 0 0.2em#F9C7E0;
okey yang perkataan warna merah tuh pastikan kod warna html korang sama. If tak same pon tidak mengapa tetapi untuk lebih cantik, korang mestikan samekan kod.

3. okey korang preview dulu kalau tiada sebarang error, boleh save ! okey tu jea :D


2 000 Love Letter's:

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Thankss ! Dh menjadi laa ! :) Thanks sesangat yeee :* heeeee

cik azLyzah⊙.☉ said...

Tq Dik..Dah lame akak cari tuto ne..
btw salam kenal..akak dah folow blog awak tau^^

http://azlyiejah.blogspot.com