tutorial : bold hover


Assalamualaikum. tadi baru sekejap ade kawan saye request tutorial. tak percaye ? syifa ade bukti lah kakak, abang dan lain-lain. syifa baru je printscreen ape yang die tules. dan syifa faham die tules ape. jom lihat


name tutorial tu ialah bold hover. okey sebenarnya bold hover ni bile kite sentuh perkataan yang dibold tuh die akan jadi warna lain. macam ni laaa --> CONTOH .. cube sentuh. jadi warna lain kan ? nak belajar ? okey let's go !


1. pergi ke dashboard --> design --> edit html

2. kemudian, korang tekan Ctrl + F * serentak *

3. lepas tuh, korang cari kod ( a:link { )

4. bile korang dah jumpe kod di atas, korang copy kod di bawah dan pastekan di atas kod a link tuh.

b {
color:#FFFFFF;
}
b:hover {
color:#ff99bb;
text-shadow: 0 0 0.5em #FFFFFF, 0 0 0.5em #FFFFFF;
}

abc - warna selepas korang sentuh tulisan yang di bold

5. belum siap lagi, lepas tuh pulak, korang cari kod ( /* Header )

6. kemudian, copy kod di bawah dan pastekan diatas kod ( /* Header ) tadi

b{
text-decoration:none; color:#000; text-shadow:0 0 0.4em #FFFFFF,0 0 0.1em #000; padding:0px}


7. preview dulu, kalau tiada error korang boleh save. !

jangan lupe komen tau !... 

kalau nak copy tutorial , please credit to me okey ! * kod sendiri je nih main ubah2 *

6 000 Love Letter's:

Shah Eira said...

Thank YOu , Aifa .. dah jadi ^_^

Cik Fie said...

NEWEST UPDATE (!) Lee Stern , Pengguna Facebook Tertua Di Dunia . ♥ Jom Baca/Komen Sat :)
http://mynameishafizah.blogspot.com/2012/09/lee-stern-pengguna-facebook-tertua-di.html

Fafa Story said...

welcome iera :D

Si Matatajam said...

Nice tutor dik..jln2 follow sini

Mk Syahir said...

wahh..expert nih..saya follow :)

Fafa Story said...

si mata tajam : hehe tenkiu <3
Mk syahir : expert laa sangat kenn ?